petek, 15. januar 2016

146. Moje najljubše študentsko kosilo

Zdaj, ko sem študij tudi uradno zaključila, in ob dnevih, ko kuham samo zase, se rada spomnim svojih kuharskih presežkov v času študija.
Časa je malo, lakota velika, tako da je bilo fajn imeti čim več sestavin na zalogi + umazati čim manj posode. Pri kuhanju mi je uspelo uporabiti le en lonec, cedilo, krožnik, vilico in ribežen za sir. Tu pa tam sem si privoščila še kuhalnico ;-) Recept se je porodil po principu "hmmm, kaj mi še paše, da bo bolj okusno in imam pri roki?!". No, tako je nastal naslednji izjemno preprost recept, ki ga vedno znova nostalgično obujam.

Vse, kar potrebujemo! (razen vilic)

Potrebujemo (za eno osebo):
* približno 80 -100 g špagetov ali kakšne druge pašte
* 1 konzervo tune
* sir (gauda, tilzit ali karkoli kar je pri roki)
* 0,5 - 1 konzervo koruze
* sladko smetano
* paradižnikova mezga

1. V loncu zavremo vodo in damo kuhati pašto. Ta čas v krožnik naribamo sir -po okusu, kolikor nam paše oziroma glede na lakoto.

2. Ko je pašta skuhana, jo odcedimo in damo nazaj v lonec. Na štedilniku na nizki stopnji ali pa kar na ugasnjeni plošči, če je ta še dovolj vroča, dodamo vse ostalo - tuno, sir, koruzo in nekaj sladke smetane in mezge. Dobro mešamo - ko se sir dovolj stopi in ostale sestavine malo pogrejejo, pa je jed končana, damo na krožnik in dober tek!

Nujna sestavina je samo pašta - ostalo lahko prilagajamo po okusu ali glede na to, kaj imamo ravno pri roki. Veliko užitkov predvsem pri začetnih kuharskih podvigih ;-)

Ps: Nimam se za nikakršnega kuharskega mojstra in vem, da je bilo moje znanje kuhanja še pred nekaj leti na nuli, zavedam se tudi, da zgornji recept ni nikakršen presežek kulinarike in o tem, kako je zdrav, se tudi nisem nikoli spraševala. Ampak iz lastne izkušnje vem, da dokler kuhanja nisi vsaj malo vešč, si ne upaš eksperimentirati in ti še kako prav pride vsakršen namig, recept, če pa je za po vrhu še preprost, pa še toliko bolje. In menim, da karkoli naredimo sami, je bolje kot kakšna fastfood varianta, ki se je študenti tudi mnogokrat poslužujej(m)o.