ponedeljek, 11. januar 2016

141. Magistrska naloga

Zdaj, ko je Projekt lanskega leta (velika začetnica je nalašč, ker je bil ta projekt res precej obsežen) končno obkljukan in študij uradno odlično zaključen, si zasluži svojo objavo tudi moja magistrska naloga.

Naslov je Idejni načrt energijsko učinkovite osnovne šole na Škofijah. V nalogi je predstavljena arhitekturna rešitev nove osnovne šole na Škofijah. Ker je delovanje obstoječe šole predvideno do izgradnje nove in je le-ta že dotrajana, je gradnja predvidena na novi lokaciji. Območje nove lokacije šole je manjše od obstoječega in na pobočju hriba, zaradi česar se srečujemo s potrebo po veliki izkoriščenosti prostora, minimalnimi potrebnimi površinami in maksimalnimi nakloni dostopnih poti. Tako lokacija kot projektna naloga sta določeni na podlagi javnega razpisa občine iz leta 2009.
Z rešitvijo sem želela doseči energijsko učinkovito, predvsem pa funkcionalno šolo, ki bo svojim uporabnikom nudila za učenje spodbudno okolje in ustrezno bivalno udobje, z urejeno, primerno dostopno in varno okolico. Hkrati bo omogočila tudi izvajanje dejavnosti v popoldanskem času in med koncem tedna in s tem dopolnila in obogatila izobraževalno – športni predel naselja.

Kogar zanima kaj več, si moje delo lahko ogleda na povezavi.

Tukaj pa nekaj vizualizacij za okus.

Glavni vhod v šolo

Otroško igrišče na strehi telovadnice

Pogled na šolski kompleks s severa - vstopna ploščad in dvorišče

Pogled na šolo z juga - vidna so zunanja senčila

Pogled na šolski kompleks z zahoda