četrtek, 31. marec 2016

170. Podstavki za kozarce

Sončno vreme me je premamilo, da sem naredila podstavke za kozarce, ki so na eni strani rumeni, na drugi pa pisani - s cvetličnim vzorcem. Obrnemo jih lahko na poljubno stran po občutku.


Potrebujemo dve vrsti blaga - predlagam eno pisano in eno enobarvno, škarje, bucke, ravnilo, svinčnik in šivalni stroj ter likalnik.


Izrežemo kvadrate velikosti 12 cm x 12 cm. Lahko spnemo obe vrsti blaga z buckami, tako da imamo malo manj označevanja in rezanja, saj izrežemo oba kosa hkrati.
Vsak par kvadratov - pisanega in enobarvnega, spnemo skupaj z buckami. Pozor: vzorec (ta lepa stran) mora biti na notranji strani!


Nato obšijemo kvadrat s treh strani, na četrti stranici pa pustimo odprtino. Vogale odrežemo do šiva, tako kot je videti na spodnji sliki, da bomo imeli po obračanju lepše vogale.


Nato podstavke skozi odprtino, ki smo jo pustili na eni stranici, obrnemo. S škarjami si pomagamo, da potisnemo vse vogale ven. Rob, ki še ni zašit, lepo zapognemo noter.


Podstavke zlikamo, da bo kasneje šivanje lažje.


Okoli in okoli podstavka gremo še en krog s cikcak šivom. Pozorni moramo biti na stranici, ki še ni zašita, da res zagrabimo vse plasti, da ne bomo imeli luknje.

Končni izdelek in nekaj predlogov uporabe: