torek, 3. februar 2015

21. Prenova dnevne sobe - 1. del - IDEJNA ZASNOVA

Pred poroko sva si z možem urejala domek, ki je bil pred tem najprej vikend njegovih starih staršev. Nekako sva izluščila, kar se nama je zdelo najbolj pomembno, da posodobiva, prilagodiva ... O kuhinji sem že pisala, na hodnikih sva zamenjala tla, v spalnici sva naredila omaro ... Dnevna soba pa je bila tisti prostor, za katerega sva rekla, da jo bova popolnoma spremenila, da nama bo všeč, da bo udobna, praktična, prijetna in seveda - najina (in kasneje naša). Oba sva mnenja, da moraš kaj narediti sam, po svoje, da daš noter delček sebe, da se res počutiš doma, na svojem.

Ker pa se stvari ne lotiva kar tako, ampak premišljeno, in ker je arhitektura čisto slučajno moje področje, sva "preizkusila" par variant. Seveda samo virtualno.

Najprej sva razmišljala v tej smeri ...

... imela sva nekaj variant podobnih tej na sliki. Ampak tu so najprej problem radiatorji. Stlačeni so za kavč in za omaro, kar ni v redu. Poleg tega je prostor zelo podolgovat in s tako razporeditvijo tudi deluje ozko in dolgo, kar se mi ne zdi optimalno.

Nekaj se je moralo zgoditi na krajši prazni steni (desno), da imamo občutek, da je prostor krajši in bolj prostoren. Tako je nastala ta varianta, ki nama je bila potem najbolj všeč:

Nekaj takega sedaj tudi res imava ...
To naj bo za danes dovolj. Kako sva se lotila izvedbe pa kmalu!

Za občutek, kako je bilo najprej, pa naj bo še ta slikica:


2. del
vmesna faza
3. del
4. del