ponedeljek, 7. december 2015

133. Darilo - božična voščilnica

En enostaven predlog za voščilnice. Potrebujemo samo malo trši barven papir in trakove za zavijanje daril. Priporočam, da so trakovi čim širši.
Papir narežemo na trakove  v velikosti polovice A4 lista (razpolovimo ga v vzdolžni smeri, dimenzija traku je približno 30 cm x 10,5 cm).
Nato papir prepognemo - ni nujno, da ga prepognemo na sredini kot je to najbolj običajno, lahko ga prepognemo dvakrat - enkrat z leve in enkrat z desne, lahko asimetrično, in pazimo, da oba prepognjena konca prideta spet skupaj. Kar sem poskusila razložiti v tem odstavku, je bolj jasno videti s sledeče slikice.

Nato pa manjka samo še okrasni trak, ki ga namestimo tam, kjer se stranici dotikata. Glede na to, kakšen je trak, se odločimo, kako ga bomo pritrdili - če imamo simpatičen vzorec (kot je spodaj na primer snežakec), ga lahko samo ovijemo (trak na obeh koncih zalepimo skupaj in pri tem pazimo, da se ne prilepi na voščilnico, da se bo le-ta lahko nemoteno odprla). Če pa je vzorec bolj nevtralen ali pa je trak enobarven, pa ga lahko popestrimo še s kakšno pentljico (konca ravnotako zlepimo skupaj tako, da trak tvori samo ovoj voščilnici in je enostavno snemljiv).