ponedeljek, 16. marec 2015

44. Poročna vabila

Poroka je zame pomembna prelomnica v življenju. Če uporabim svetopisemske besede, po poroki postaneta mož in žena eno. Zaživita svoje življenje, imata svoj dom, odprta sta za otroke. Prav je, da se tako pomemben dogodek tudi proslavi. Vsak po svoje - lahko je poroka v ožjem krogu, lahko je velika poroka, pomembna sta samo ženin in nevesta. Midva sva si želela skromno poroko v smislu, da nisva nasedala vsem reklamam, kaj je potrebno za popolno poroko, ker naj bi bil to najpomembnejši dan v življenju. Če zdaj pogledam nazaj, poroka še zdaleč ni bila skromna, tudi veliko ljudi je prišlo, ampak sva ogromno stvari naredila sama, s prijatelji, z družino.
S tem, da sva raznorazne detajlčke pripravila sama sva se pripravljala na poroko. Ker sva taka človeka, da nama to, da nekaj narediva sama, skupaj, tudi ogromno pomeni - čas, ki ga tako preživiš, nama je izredno dragocen.
V naslednjih objavah bom predstavila, kaj vse sva pripravila, za lažji pregled, pa bodo ti izdelki imeli oznako najina poroka.

Pa začnimo kar s poročnimi vabili.
Najina barva je rdeča, oba sva že od nekdaj navdušena nad njo, tako da ni bilo težko izbrati barve, ki naj bi bila rdeča nit vsemu. Poleg rdeče pa paše še bela, ker je njena simbolika tako globoka - čistost.
Ker sva vedela, da potrebujeva kar precej vabil - k poročni maši sva želela povabiti res vseee ljudi, ki so nama blizu - si dela nisva želela zakomplicirati - preveč. Zato so vabila pravokotne oblike, ležeč A5 format (ko so prepognjena). Na sprednjo stran sva postavila najino sliko (mož je želel, da se slikava z morjem v ozadju) z belim robom, na notranji strani pa je bel pravokotnik z besedilom. Tako sva si olajšala delo, saj sva vabila lahko natisnila na bele liste in jih nato izrezala z rezalnikom. Vabila sva naredila bolj igriva s tem, da sva te bele pravokotnike in slike prilepila postrani. Osebno noto pa sva dodala z izštancanimi simbolčki - srčki, rožice, note in fotoaparatki (za fotoaparate žal nikjer nisva našla štance, zato jih je bilo trepa izrezati na roke). K najini sliki sva napisala še Ljubezen nikoli ne mine, ker nama ta citat veliko pomeni, vključen je tudi v najino molitvico.
Več pa naj povedo slike!