nedelja, 6. december 2015

132. Miklavževi hrustljavčki

Nam je ta recept všeč, ker so piškti okusni, poleg tega pa izredno enostavni za izvedbo - brez valjanja.

Potrebujemo:
225 g masla
140 g sladkorja v prahu
1 rumenjak
225 g moke
225 g sesekljanih olupljenih mandljev
po želji vanilijeva aroma

Pri nas vse delamo z mikserjem. Tako da najprej zmeljemo mandlje in jih damo v eno posodo na stran za kasneje.
Potem zmešamo maslo in sladkor.
Dodamo rumenjak in vanilijo. Zmešamo.
Dodamo moko in zmešamo.
Dodamo še mandlje in spet zmešamo.
Damo za vsaj pol ure v hladilnik (v alufoliji).
Vzamemo iz hladilnika, pripravimo dva pekača s peki papirjem.
Pečico damo gret na 190 °C.
Testo oblikujemo v majhne kroglice (v velikosti palca, po občutku) in jih na pekaču malo potlačimo.
Iz te količine nastane kakšnih 50 piškotov.
Napolnjen pekač damo pečt za 15 - 20 minut - nujno jih opazujte, ker je odvisno od pečice in od tega, kako velike kroglice ste delali, pri nas so po 12-ih minutah že zlatorumeni.
Pa dober tek!